Jom Follow!!

CeRiTa PaNaS YaNG PaTuT aNDa TaHu

Tuesday, 30 September 2014

Senarai Segmen Blogwalking Lestari

Assalamualaikum...

Tamat sudah segmen blogwalking Lestari.

Senarai Segmen Blogwalking Lestari

Jemput kawan-kawan blogger untuk sama-sama blogwalking di blog kawan-kawan yang lain.Marilah kita semua sama-sama memeriahkan dunia blogging ini dengan blogwalking disamping mengukuhkan ikatan ukhwah.Jangan lupa tinggalkan komen-komen yang bernas kepada para blogger.

 Tabung Derma untuk KLA- tiada paksaan untuk klik asalkan ikhlas.

Senarai Segmen Blogwalking Lestari
1-    http://mrsyatie.blogspot.com
2-    http://mellyareenza.blogspot.com
3-    http://azraalyana.blogspot.com/
4-    http://speedfreaktanthrum.blogspot.com/
5-    http://ceritaejoy.blogspot.com/
6-    http://sayasukala.blogspot.com/
7-    http://beautifulofiman.blogspot.com/
8-    http://sitizawiah95.blogspot.com/
9-    http://jom-santai-aje.blogspot.com/
10 - http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/
11-  http://akuteroka.blogspot.com/
12-  http://www.mamaniza.com/
13-  http://acikwatie.blogspot.com/
14-  http://sallyyatiey.blogspot.com/
15-  http://aksarabiruu.blogspot.com/
16-  http://www.sihatitunikmat.com/
17-  http://cahayaalammaya.blogspot.com/
18-  http://duniazumal.blogspot.com/
19-  http://adna2029.blogspot.com/
20-  http://whiteroses2013.blogspot.com/
21-  http://mama3farhanah.blogspot.com/
22-  http://areyumieidayualazmi.blogspot.com/
23-  http://lissadblog.blogspot.com/
24-  http://mulan-sahbanu.blogspot.com/
25-  http://nia-emkay.blogspot.com/
26-  http://hanwoohwan.blogspot.com/
27-  http://kaktusoren.blogspot.com/
28-  http://belongtomee.blogspot.com/
29-  http://www.mialiana.com/
30-  http://fuzamusa.blogspot.com/
31-  http://princesshealthybeautyshoppe.blogspot.com/
32-  http://sitiyangmenaip.blogspot.com/
33-  http://safirulamar.blogspot.com/
34-  http://kecekkira.blogspot.com/
35-  http://ummi2m2s.blogspot.com/
36-  http://khairunnisa3020.blogspot.com/
37-  http://caraleezaty.blogspot.com/
38-  http://rainfallasleep.blogspot.com/
39-  http://www.ayuinsyirah.my/
40-  http://mass-naim.blogspot.com/
41-  http://jnjikita.blogspot.com/
42-  http://celebrationofloveaa.blogspot.com/
43-  http://norshamimi.blogspot.com/
44-  http://www.cahayavitamin.com/
45-  http://bintangtujuh-langit.blogspot.com/
46-  http://www.mhakimfaiz.com/
47-  http://eatmakeread.blogspot.com/
48-  http://eurukaseven.blogspot.com/
49-  http://jungundberuehmt.blogspot.com/
50-  http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/
51-  http://myfreshvita.com/
52-  http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/
53-  http://ciksitimun.blogspot.com/
54-  http://alhamdulillahsihat.blogspot.com/

Di atas senarai blog-blog yang boleh anda semua blogwalking.Tidak sangka ramai juga yang join.Lagi tak sangka bila ada beberapa blogger yang KLA kagum join segmen KLA.Terima Kasih buat semua.


JEMPUT BLOGWALKING SEMUA


Monday, 29 September 2014

Hadiah Giveaway Keychain Dan Sticker

Assalamualaikum...

 Baru berkesempatan untuk update kisah dapat hadiah giveaway.Alhamdulillah.KLA dapat hadiah giveaway.Rezeki KLA dalam berblogging dan semua ini buat KLA tak jemu untuk menyertai mana-mana giveaway.Jangan anda tak tahu pula,dengan giveaway anda bukan sahaja berpeluang dapat hadiah,malah anda juga boleh buat duit melalui giveaway . Yang penting berusaha tanpa jemu.

Hadiah,Giveaway,Keychain,Sticker,Segmen,Kasihlestariabadi

Hadiah pertama ialah keychain Cemeron Highlands ini KLA dapat daripada Segmen:Saya Nak Keychain CH.Sudah lama KLA tak beli atau dapat keychain.Sekali dapat keychain ini,suka sangat.Cantik.Tapi,hadiah ini ada cerita lain pula.Entah macam mana,encik posmen buat silap.Alamat di sampul surat ialah No 1,Jalan 3 ,tetapi encik posmen pergi hantar kat rumah No 3,Jalan 1.Nasib lah empunya rumah No 3 tu kenal KLA,dia datang hantar kat KLA.Kalau tak,dapat kat orang yang tak dikenali,mesti KLA dah tak berkesempatan untuk memiliki keychain ini.Rezeki nama nya.

Hadiah,Giveaway,Keychain,Sticker,Sticker kereta


Hadiah kedua pula ialah hadiah sticker hasil kemenangan daripada giveaway Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia yang dianjurkan oleh TrulyLove .Hadiah ini adalah hasil tajaan Homemadestickers . Hadiah ini teramat KLA suka sebab dapat sticker yang tertulis Kasih Lestari Abadi.Kalau tampal kat cermin belakang kereta mesti bangga sahaja memandu.Tapi sayang,KLA tak ada kereta.So,KLA belum putuskan lagi nak tampal kat mana.Sesiapa yang nak cantikkan kereta mereka dengan sticker yang berwarna warni boleh tempah dengan homemadestickers.

Harapan selepas ini,KLA menang banyak lagi dalam giveaway dan terima kasih banyak-banyak kat pengajur dan penaja giveaway.




Monday, 22 September 2014

Ranking Alexa Yang Menakjubkan

Assalamualaikum

Setelah lama tak memeriksa ranking alexa blog KLA,Tetiba hari ini KLA memberanikan diri untuk melihat hasilnya.Berdebar-debar dan takut juga untuk periksa,takut ranking sebelum ini jatuh memandangkan adakala KLA meletakkan entri yang tak banyak dalam sehari.

Tetapi perasaan berdebar dan takut itu terus menjadi semangat yang tinggi apabila melihat hasilnya.Ianya sangat menakjubkan bagi KLA yang merasakan blog KLA biasa-biasa sahaja.

Ranking Alexa Yang Menakjubkan,Ranking Alexa,Kasihlestariabadi
Kalau sebelum ini KLA sudah merasakan ranking alexa yang bagus,kini KLA dapat merasakan ranking alexa hari ini menakjubkan.Nampaknya hasrat KLA untuk melihat blog KLA berada di bawah ranking 1000 bakal menjadi realiti.

Oleh itu,KLA nak ucapkan ribuan terima kasih banyak-banyak pada para blogger yang sudi berkunjung ke blog KLA .Thanks a lot.




Resepi Nasi Goreng Sardin

Assalamualaikum...

Sebelum ini KLA ada kongsi resepi Nasi Goreng Cili Padi dan hari ini KLA nak kongsi resepi Nasi Goreng Sardin.Buat sesiapa yang inginkan kelainan dalam masakan nasi goreng boleh lah mencuba resepi ini.Sedap dan mudah. 


Bahan-bahan
Nasi Putih
1 Tin Sardin Kecil
3 Biji Bawang Merah (Ditumbuk)
1 Biji Bawang Putih (Ditumbuk)
3-4 Cili Padi (Ditumbuk)
1 Biji Telur
Lobak Merah
Garam
Minyak

Cara-cara:
1- Asingkan ikan dan sos sardin tersebut.Ambil ikan sardin dan hancurkan dengan nasi putih
2- Goreng telur dan kacau(buat scrambled egg)- KLA lebih suka buat macam ini sebab nak rasa telur semasa makan.Angkat dan ketepikan
3- Panaskan minyak dan tumiskan bahan-bahan yang ditumbuk
4- Kemudian masukkan sos sardin dan lobak tadi dan gaul seketika.
5- Masukkan nasi putih yang sudah digaul ikan sardin, scrambled egg,garam dan kacau sehingga sebati dan masak.
6- Siap dan sedia untuk dihidang.


SELAMAT MENCUBA



Liebster Award - 3

Assalamualaikum


Fuh Liebster Award ketiga.Kadang-kadang tak bernafas buat liebster award.KLA rasa bab paling sukar ialah nak pilih 11 blogger.Tapi sebagai memberi sokongan dan penghargaan pada blogger lain,KLA akan buat sebaik mungkin dan dengan penuh keikhlasan.Best juga sebenarnya buat liebster award ini sebab boleh menambah trafik.Ye ke trafik bertambah?

Macam biasa,KLA nak bagitahu syarat-syarat liebster award ialah :
1) Nyatakan blogger yang telah mencalonkan anda untuk menerima Liebster Award dengan backlink ke blog mereka.
2) Jawab 11 soalan yang ditanya.
3) Calonkan 11 blogger lain.
4) Hasilkan 11 soalan untuk dijawab oleh 11 blogger yang terpilih.
5) Maklumkan rakan blogger bahawa dia menerima LIEBSTER AWARD ini.

Untuk Liebster award yang ketiga ini,ianya telah di berikan oleh Stories of Me untuk KLA.Terima kasih banyak-banyak awak.Jasamu dikenang.

Jawapan untuk soalan yang ditanya:

1. 3 perkara yang anda rindu?
    1-Belajar,2-Kawan-kawan sewaktu belajar,3-kenangan masa lalu

2. 3 perkara yang anda tak suka orang buat pada anda?
     Menipu,Tikam kawan,Cemburu

3. Tempat yang anda nak sangat pergi tapi tak tertunai lagi?
    China

4. Ape yang anda nak buat kejap lagi?
    Draft entri blog

5. Ape yang teringin sangat nak makan hari ni?
    Chicken chop

6. Adakah anda jadi seperti apa yang anda inginkan?Kalau x ape cita2 anda yang sebenar?
    Alhamdulillah...jadi seperti diingini

7. Kereta yang anda idamkan?
    Honda Jazz

8. Kalau anda jadi kartun, anda nak jadi watak ape?
    Detektif Conan..bijak selesai masalah

9. Kata2 yang selalu anda pegang untuk terus hidup?
    Buat apa sahaja,pedulikan kata orang

10. 1 hari yang memalukan dan lawak yang pernah jadi pada anda?
       Rasanya tak ada kot.

11. Ape pendapat anda tentang blog ni?
     Menarik tertarik daboom...

Calonkan 11 blogger...Ini susah sikit.Maaf lah kepada blogger-blogger yang KLA tag.Terpulang pada anda untuk meneruskan menjawab legasi liebster award ini.KLA tak berkecil hati okey.

1- http://arunahakirah.blogspot.com/
2- http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/
3- http://randomlyawesomeme.blogspot.com/
4-  http://sipendekmataempat.blogspot.com/
5- http://farraanuar.blogspot.com/
6- http://superpapaya.blogspot.com/
7- http://sayasyiera.blogspot.com/
8- http://kisahakudanalammaya.blogspot.com/
9- http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/
10- http://yangbaik.blogspot.com/
11- http://mawarberduri4147.blogspot.com/

Hasilkan 11 soalan
1- Apa tujuan anda ber blogging
2- Lagu kegemaran anda?
3- Apa judul buku terakhir yang anda baca?
4- 3 Perkataan mengambarkan diri anda?
5- Komen anda tentang liebster award
6- Natakan link entry pertama anda sejak berblogging
7- Apa nama facebook anda?
8- Nyatakan blog kegemaran anda?
9- Pasukan bola sepak yang anda minati?
10- Apakah warna baju yang anda sedang pakai sekarang?
11- Nyatakan Negeri yang akan anda berada ketika raya Qurban nanti

Alhamdulillah...selesai juga.Terima kasih pada yang tag KLA sebelum ini.Sekurang-kurangnya bertambah entri untuk KLA post tanpa di fikir tajuknya.


GOOD LUCK




Sunday, 21 September 2014

Resepi Kek Batik

Assalamualaikum.

Hari ini,KLA tak mahu berkongsi resepi lauk tapi nak berkongsi resepi Kek Batik.Tapi KLA buat,batiknya tak lawa.Mungkin kena lebih banyak latihan kot.

Resepi Kek Batik.Batik.Kek.Mudah.Senang,Cepat,Biskut Marie

Bahan-bahan

250g Buttercup
1 Paket Milo ( Yang paling kecil)
1/2 Tin Susu Pekat Manis
1 Bungkus Biskut Marie

Cara-cara :
1- Patahkan biskut marie dan ketepikan
2- Masak buttercup sehingga cair.
3- Masukkan Milo dan susu.Kacau sehingga ketiga-tiga bahan tadi sebati.
4- Apabila sudah sebati,masukkan biskut marie.Kacau hingga rata dan tutup api.
5- Masukkan adunan tadi ke dalam loyang.Tekan dengan plastik supaya padat di bahagian bawah.
6- Masukkan ke dalam peti sejuk.
7- Siap dan boleh makan.


SELAMAT MENCUBA


Hadiah Giveaway Mamaniza.com

Assalamualaikum....

KLA dapat Hadiah!!

Hadiah Giveaway Mamaniza.com,Giveaway,segmen,hadiah,Mamaniza.com


KLA dah selamat menerima hadiah beg kertas yang cantik dan siap ada tulis nama empunya blog lagi iaitu Mamaniza.com . Hadiah ini hasil daripada Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com .  

Terima Kasih Mamaniza.com .. . Like hadiah ni..





Kisah KLA dan Maggi

Assalamualaikum

Maggi,Kisah Maggi,Makanan Segera,Kasihlestariabadi


Sebenarnya KLA tak ada sangat kenangan dengan makanan segera ini sebab KLA kurang suka makanan ini.Kurang suka bukan bermakna KLA tak makan langsung,KLA tetap makan cuma kena pada gaya masakannya.

KLA hanya makan Maggi yang masak di atas dapur sahaja.KLA tak suka makan yang masak dengan menggunakan air panas.Sebab itu,masa KLA tinggal di asrama dahulu,KLA tak makan maggi ok.Tak ada dapur nak masak.

Tapi KLA pasti semua orang akan ada kenangan dan gaya tersendiri tentang maggi kan?Mungkin zaman ketika di asrama,ketika tak ada duit.Semua kenangan maggi ini telah disatukan melalui kenangan rakyat Malaysia bersama maggi.

Anda boleh melihat kenangan itu dan nyatakan kisah anda bersama maggi di ruangan komen di bawah...


SMILE 



Segmen Blogwalking Lestari

Assalamualaikum....

TAMAT

KLA memutuskan untuk mengadakan Segmen Blogwalking Lestari.KLA  nak buat secara simple aje.Secara ringkasnya,segmen ini bertujuan untuk mengumpul sebanyak mungkin url blog yang wujud untuk di blogwalking oleh semua peserta.Para blogger pun mesti tahu apa kebaikkan blogwalking kan?So,apa lagi,ayuh join Segmen Blogwalking Lestari


Cara penyertaan :

2) Klik Blogwalking 
3) Buat entri bertajuk : Segmen Blogwalking Lestari
4) Copy banner di atas dan link kan ke entri ini
5) Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen di bawah


Tarikh penyertaan 16 Sept - 21 Sept 2014

Entri senarai url peserta akan di 'stick post' mulai 22 Sept sehingga 30 Sept untuk kesenangan dan hebahan blogwalking.

Harap ramai-ramai lah yang sudi join segmen ini disamping memeriahkan lagi dunia blogger.

THANKS



Saturday, 20 September 2014

Liebster Award - 2

Assalamualaikum



Ini merupakan entri kedua yang KLA buat untuk liebster award.Pada  Liebster Award pertama ,KLA sudah menjawab 11 soalan tentang KLA dan untuk yang kedua ini,sekali lagi KLA akan menjawab 11 soalan yang berlainan.

Sebelum itu KLA mahu menyatakan syarat Liebster Award

1) Nyatakan blogger yang telah mencalonkan anda untuk menerima Liebster Award dengan backlink ke blog mereka.
2) Jawab 11 soalan yang ditanya.
3) Calonkan 11 blogger lain.
4) Hasilkan 11 soalan untuk dijawab oleh 11 blogger yang terpilih.
5) Maklumkan rakan blogger bahawa dia menerima LIEBSTER AWARD ini.

Syarat pertama iaitu menyatakan ucapa terima kasih kepada Zack yang telah memilih KLA untuk pilihan liebster award.Thanks a lot.Ini merupakan liebster award kedua yang KLA terima.

Syarat kedua ialah menjawab 11 soalan yang ditanya.

1. Bilakah selalunya korang jenguk ke blog korang?
    - Selepas balik kerja jam 6 petang

2. Benda pertama korang check masa buka blog korang?
    - Berapa komen yang dapat untuk entri terakhir

3. Ceritakan sedikit sebanyak yang anda tahu tentang Borneo(Sabah&Sarawak)
    - Mempunyai tempat-tempat menarik untuk dilawati terutama bahagian pulau..Cantik.

4. Nyatakan blog-blog yang sering korang jenguk. Kenapa?
    - Hasrul Hassan , belajar ilmu blog

5. Tempat korang suka shopping?
     AEON

6. Umur korang?
     Huhuhuuuu...awal 30-an kot

7. Jenis blog yang korang suka baca?
     Yang memberi ilmu dan manfaat

8. Berapa banyak phone korang guna?
    Dua,satu kerja dan satu lagi untuk personal

9. Kenangan paling manis korang?
    Berjaya capai walaupun benda itu tak logik untuk dicapai

10. Harapan korang selama berblog?
      Mampu menjadikan blog sebagai sumber pendapatan utama

11. Pendapat korang tentang aku dan blog aku?
     Simple...boleh di makeup kan lagi

Syarat ketiga ialah mencalonkan 11 blogger lain..

SitiZawiah | Flizzy | Adna |  Ann Azhar | Cik N.A | DayangDeno | SyazDanny | Princess | Norazua | Paliexprezzo | Amelia |

Syarat keempat ialah 11 soalan untuk mereka ini :

1- Perkara pertama yang dibuat bila terjaga daripada tidur?
2- Jenama handphone yang dimiliki?
3- Berapa jam masa yang diluangkan untuk berinternet dalam sehari?
4- Apakah tujuan anda ber blogging?
5- Anda seorang blogger dari negeri mana?
6- Apa yang ada di dalam handbag anda?
7- Drama kesukaan anda?
8- Perkara yang anda tak suka lakukan dalam aktiviti harian?
9- Makanan kegemaran anda?
10- Namakan Sekolah Menengah anda?
11- Bagaimana anda dalam masa 10 tahun lagi?

Ok done semua syarat.Masa untuk publish dan hebohkan kepada blogger-blogger yang terlibat.


SELAMAT BERBLOGGING


Segmen Drop Your Link By Adinda Baizura Mazlan


(Klik banner untuk join)

Due Date : 24 September 2014



Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Liebster Award - 1

Assalamualaikum...


Dah ramai ke yang terkena tag liebster award?Para blogger yang dah terkena tag tu,sila ler balas segmen ini sebagai tanda penghargaan kepada para blogger lain okey.

KLA dapat dua blogger yang tag untuk segmen liebster award.Oleh itu,KLA akan buat dua entri untuk segmen liebster award kerana soalannya yang berbeza.

Liebster award pertama KLA dapat daripada blogger Mawar Medina . Thanks a lot ye...dan maaf lambat respond coz sibuk sedikit sebelum ini.Ok syarat pertama dah settle iaitu nyatakan siapa blogger yang mencalonkan blog KLA.

Syarat kedua pula KLA dikehendaki menjawab 11 soalan yang diberi.Sebelas???banyak juga tu..

1.Perkenalkan diri anda secara ringkas. Kalau nak tambah pun boleh.
  -KLA merupakan singkatan daripada Kasih Lestari Abadi dan ianya merupakan nama pena di dunia maya ini.KLA bekerja sendiri iaitu dengan menjalankan perniagaan berbentuk perkhidmatan.Menetap di Perak tetapi berasal dari Terengganu.Itu sahaja kot mengenai diri KLA...tak tahu nak cerita apa tentang KLA.Tiada yang istimewa.

2.Apa pendapat anda terhadap blog Murni?
 KLA suka blog Murni yang nampak sweet lagi simple.Bagus sangat-sangat cuma KLA nasihatkan agar Cik Murni akan terus menjadi seorang blogger.Jangan sesekali putus asa kerana blog mampu menjana pendapatan..

3. Siapakah 3 blogger perempuan dan 3 blogger lelaki yang menjadi pilihan anda?
 3 blogger perempuan- Yumida, Emas Putih , Mamaniza
 3 blogger lelaki - Mhakimfaiz , Tintaberdakwat , Ezwan

4. Andai kata masa boleh diputarkan, apakah perkara yang anda ingin perbetulkan dalam hidup anda?
    Rasanya tak ada yang nak diperbetulkan kerana semua yang berlalu adalah pengalaman dan pengajaran untuk kejayaan hari ini.

5. Apakah gadget yang menjadi impian anda dan ingin dimiliki suatu hari nanti?
    Setakat ini belum ada lagi gadget menjadi impian kerana dan beli sebelum ini gadget impian...handbag pun dah berat dengan gadget sahaja.

6. Apakah kenangan paling berharga yang anda tidak boleh lupakan sehingga di saat ni?
    Kenangan mengenali arwah BFF.Lima tahun mengenali beliau menjadikan KLA lebih menghargai sebuah persahabatan.

7. Apakah barang wajib yang ada di dalam beg anda bila keluar pergi jalan-jalan/kuliah?
   Fuh...barang yang tak dapat dielakkan dan telah memberatkan beg KLA.Purse,hp lenovo,hp samsung galaxy note,ipad,kunci rumah,kunci office,vicks,

8. Adakah anda seorang yang sukakan kucing? Kalau ada bela kucing please nyatakan nama kucing dan berapa ekor yang dibela...saja Murni nak berkenalan dengan kucing tu...hihi
   Maaf,tak suka kucing

9. Haiwan apa yang anda tidak suka?
    Cik Ti.........kus

10. Apakah tajuk lagu kegemaran anda dan nyatakankan sebab mengapa lagu tersebut menjadi pilihan hati anda?
    Gemuruh Faizal Tahir....Lagu ini dimainkan semasa KLA konvo...Semangat untuk terus bangun dalam kehidupan.

11. Siapakah yang anda fikirkan di saat ni? Mohon dijawab dengan jujur ya!
      Siapa MR.Right?

Ok selesai syarat kedua masuk syarat ketiga pula.mencalonkan 11 blogger...dugaan juga ini..maaf ler kalau dah join liebster tapi masih di tag lagi...

Baizura | Hana Jalil | Cahayaalammaya | MassNaim | LissaDBlog | Hana | SyiraLokman | NurulZayani | DianaRashid | Ummisyafiqah | MutiaraCinta

Soalan simple untuk 11 blogger ini..

1- Sejak bila anda mula ber blogger?
2- Dari Negeri mana anda berasal?
3- Sudahkan anda menjana pendapatan dari ber blogger?Nyatakan dari mana,nuffnang,8share,jualan produk?
4- Nyatakan 1 Segmen/giveaway yang terkini anda sertai?
5- Tinggalkan link post entri terkini di blog anda?
6- Nyatakan berapa jumlah follower anda terkini.
7- Apa lagu kegemaran anda dan kenapa menyukainya?
8- Apa nama Facebook anda?
9- Anda seorang pengumpul?apa barang yang sudah dikumpul dan berapa jumlah yang ada.
10- Apa impian yang sangat nak capai tapi belum capai?
11- 3 perkataan mengambarkan anda

Okey,siap sudah liebster award pertama...nantikan kemunculan liebster award kedua pula.


SELAMAT BERBLOGGING





Friday, 19 September 2014

Resepi Mee Goreng Basah

Assalamualaikum...

Kongsi resepi lagi...Sebenarnya tujuan KLA berkongsi resepi ialah untuk berkongsi dengan semua orang apa yang KLA tahu.Kadang-kadang kita nampak masakkan yang senang dimasak,tetapi ada juga yang belum tahu memasaknya dan malu untuk bertanya.Biasalah,kalau bab malu,mesti lah belajar dengan pakcik google,orang lain tak tahu...Lagipun resepi-resepi ini untuk koleksi KLA sendiri juga.Nak masak lagi diwaktu akan datang senang,rujuk resepi kat blog sahaja.


Resepi Mee Goreng Basah,Mee Goreng,Kasihlestariabadi

Mee Goreng Basah

Bahan-bahan :
1/2  Paket Mee Kuning
2 Biji Bawang Merah (Ditumbuk)
1 Biji Bawang Putih (Ditumbuk)
4 Biji Cili Padi (Ditumbuk)
1 Sudu Sos Tiram
1 Sudu Kicap Pekat
1 Sudu Sos Tomato
1 Fishcake
Minyak
Garam
Air

Cara-cara
1-Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan ditumbuk sehingga sebati
2- Masukkan sos tiram,kicap pekat,sos tomato,fishcake dan garam.Kacau sebentar.
3-Masukkan air dan biarkan hingga mendidih.
4- Bila sudah mendidih,masukkan mee dan kacau sehingga sebati.Masak sehingga tinggal sedikit kuah nya.Dah nama mee goreng basah,kena nampak basah-basahnya.



Selamat Mencuba


Thursday, 18 September 2014

Resepi Telur Puyuh Masak Lada Hitam

Assalamualaikum...

Asyik KLA berjalan di bahagian telur di sebuah pasaraya,KLA terpandang kan telur puyuh.Rasanya macam dah lama KLA tak makan telur puyuh.Kalau dapat masak sambal telur puyuh sedap juga ini.

Resepi Telur Puyuh Masak Lada Hitam,Telur Puyuh,Lada Hitam,Senang,Sedap,


Tapi bila sudah balik rumah,semasa nak masak,baru perasan tak ada cili kering yang sudah di blend.Dalam keadaan nak cepat,KLA memutuskan nak cuba masak telur puyuh masak lada hitam.Tak pernah masak,tetapi dalam masak,tak salah mencuba.

Telur Puyuh Masak Lada Hitam

Bahan-bahan
15 Biji Telur Puyuh direbus
3 Biji Bawang Merah (Ditumbuk atau dihiris)
1 Biji Bawang Putih (Ditumbuk atau dihiris)
3-4 Cili Padi (Ditumbuk atau dihiris)
1 Sudu Sos Tiram
2 Sudu Sos Lada Hitam
Minyak
Air
Garam

Cara-cara
1- Panaskan minyak dan gorengkan telur puyuh.KLA suka rasa ada kulit sikit kat telur tu apabila digoreng.Angkat dan ketepikan
2- Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan yang ditumbuk atau dihiris tadi sehingga sebati.
3- Masukkan sos tiram,sos lada hitam dan sedikit air.Gaul sehingga sebati.
4- Masukkan telur puyuh yang sudah digoreng tadi dan biarkan mendidih
5- Siap dan sedia untuk dihidangkan.


SELAMAT MENCUBA




Wednesday, 17 September 2014

Resepi Nasi Goreng Cili Padi

Assalamualaikum...

KLA masak nasi goreng!!

Asyik kongsi resepi lauk aje.Ubah selera sikit,hari ini KLA nak kongsi resepi nasi goreng cili padi.Pada yang suka makan pedas-pedas mesti suka.KLA dulu tak makan pedas,tapi bila berjiran dengan makcik johor,selalu pula makan masakan dia yang pedas-pedas,terus jadi suka.
Sekarang,kalau masak tak pedas memang tak boleh.Mesti nak pedas juga.


Nasi Goreng Cili Padi,Cili Padi,Nasi Goreng,Kasihlestariabadi

 Bahan-bahan :

Nasi Putih
2 Biji Bawang Merah (Dimayang atau tumbuk)
1 Biji Bawang Putih (Dimayang atau tumbuk)
7-8 Cili Padi (Dimayang atau tumbuk)
6 Ekor Udang
1 Biji Telur
Garam

Cara-cara :
1- Panaskan minyak dan tumiskan bahan-bahan yang dimayang atau tumbuk sehingga sedikit garing.
2- Masukkan udang yang dipotong kecil.Biarkan sebentar hingga udang masak
3- Masukkan nasi dan goreng.Kacau sehingga sebati.
4- Masak dan sedia untuk dihidangkan
5- Goreng telur mata dan makan bersama nasi.Kalau nak masukkan dalam nasi sewaktu memasak tadi boleh juga.Terpulang pada selera masing-masing.


p/s: Nak masukkan sayur boleh juga.KLA tak masukkan kerana kebetulan tak ada stok sayur ketika nak memasak.


SELAMAT MENCUBA




Tuesday, 16 September 2014

Sweet September Giveaway By Mellya




( Klik banner untuk join) 

Due Date 30 September 2014


Jawapan Tiket Nuffnang

Assalamualaikum...

KLA nak cerita kisah KLA nak buat baik dengan Nuffnang.Orang kata,kalau senang nak dapatkan CPUV dari Nuffnang kena selalu hantar tiket.Itulah yang KLA amalkan juga.

Kebetulan,KLA ada terima CPUV RMK Autumm/Winter Collections tetapi iklan tersebut tidak dapat di klik.So,apa lagi,ini lah peluang KLA untuk hantar tiket kat Nuffnang.

KLA hantar tiket pada 12 Sept dan KLA mendapat balasan tiket daripada Nuffnang pada 15 Sept.

Tiket Nuffnang,CPUV,RMK Autumm/Winter


Alhamdulillah Nuffnang telah mengambil tindakan yang sepatutnya....Tak boleh klik boleh memberi kesan pada income KLA...;)

THANKS NUFFNANG


Selamat Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia,16 September,Malaysia,Merdeka

Sunday, 14 September 2014

Mini MMR Giveaway



(Klik banner untuk join)

Due Date : 25 September

5 Cara Promosi Affiliate

Assalamualaikum....

Kini,semakin ramai yang sudah berjaya membuat duit di internet tanpa modal.Iya lah,dengan sara hidup yang semakin meningkat,anda perlu lah mencari alternatif lain untuk menambah sumber pendapatan selain daripada bergantung dengan pekerjaan tetap anda.Dan juga,ramai yang sudah berjaya mendapat pendapatan secara sepenuh masa  daripada internet.Antara cara buat duit yang boleh menambah pendapatan anda ialah affiliate.

Untuk menjana pendapatan melalui affiliate,anda perlu tahu cara mempromosikan link yang diberi.Oleh demikian,untuk cara promosi affiliate yang perlu anda tahu ialah :

~ Promosi menggunakan blog
Ramai yang akan menggunakan blog sebagai medium promosi mereka.Di blog,anda boleh melakukan promosi affiliate dengan meletak banner pada blog.Gambar dan ayat yang power mampu menarik minat pembaca untuk klik pada banner yang akan di link ke web affiliate anda.Selain itu,anda juga boleh menggunakan cara review produk iaitu anda menulis entri mengenai produk tersebut.Ceritakan segala info dan kelebihan produk anda itu.Jangan lupa,sertakan sekali link affiliate anda pada entri tersebut.

~ Promosi menggunakan pengiklanan percuma
Banyak terdapat web yang menawarkan pengiklanan percuma.Anda boleh menghantar atau meletakkan link affiliate anda di web tersebut.

Cuba lah tengok hasilnya,apabila KLA menaip Iklan percuma di google:

4 Cara Promosi Affiliate,Affiliate,promosi,buat duit affiliate,kasihlestariabadi


~ Promosi menggunakan forum
Anda boleh mempromosikan link  affiliate di forum.Lagi bagus kalau forum yang anda sertai itu sama niche dengan produk affiliate anda.Cara mempromosikannya dengan meletakkan link affiliate anda di ruangan signature.Anda boleh membuat signature dengan meletakkan ayat-ayat power yang boleh menarik minat pembaca untuk klik link tersebut.

~ Promosi menggunakan facebook
Ini merupakan antara medium promosi yang popular dan berpotensi  tinggi kerana sehari ke sehari,pengguna internet semakin bertambah.Di facebook,anda boleh mempromosikan link affiliate dengan membuat post pendek dan disertakan sekali link di timeline,meninggalkan link di facebook group atau page.Tapi ingat,jangan membuat promosi secara spam atau tag rakan-rakan sesuka hati.

~ Promosi menggunakan email
Sesetengah blogger mempunyai mailing list yang tersendiri.Untuk mempromosikan dengan menggunakan email,anda boleh membuat review produk anda itu dan hantar ke semua mailing list.Review itu juga boleh dibuat secara bersiri.Maksudnya,hantar 3-4 email yang bercerita tentang produk anda itu.

Anda boleh melakukan cara promosi ini secara serentak atau fokus terhadap satu cara terlebih dahulu.Jika kena dengan caranya dan ayat power,tidak mustahil untuk anda mendapat pendapatan dengan affiliate sehingga 4 angka.


ANDA PATUT TAHU DAN BACA :
~ Tengok betapa cantiknya Filipina
~ Kisah rakyat Malaysia dan Maggi
~ Dengan selfie,anda layak dapat ipad?





Resepi : Cucur Jagung Udang

Assalamualaikum....

Sudah lama pula KLA tak kongsi resepi kan?Hari ini KLA akan cuba untuk berkongsi resepi setiap hari...cuba ok..

Pagi semalam,KLA terfikir,rasa macam sudah lama pula KLA tak makan jagung.Jagung tu kalau dapat buat cucur ke,bubur ke,rebus sahaja ke kan best.Sekali pada petangnya,ada jiran bagi jagung mentah.Ini namanya rezeki.KLA pun pilih untuk masak cucur jagung udang.Tengok bahan-bahan kat dapur pun lengkap.Jom kita layan resepi cucur jagung udang

Resepi Cucur Jagung Udang,Cucur,jagung,udang,senang,mudah

Bahan-bahan

2 Jagung ( ambil isinya)
5-6 Ekor udang ( kalau nak rasa lebih udang tambah lagi banyak-potong kecil)
2 Cawan tepung gandum
3-4 cili padi ( boleh untuk tidak letak jika tak mahu pedas-ditumbuk)
Sedikit daun kucai
Sedikit garam
Sedikit Kunyit
Air

Cara-cara
1- Campurkan semua bahan di atas dan air dimasukkan secara sedikit demi sedikit sehingga bancuhan sebati.
2- Goreng dan siap untuk dihidangkan...semudah 123


Hidangan ini sesuai dihidangkan pada waktu petang.



ANDA PATUT TAHU DAN BACA :





CPUV Nuffnang : RWG - Ice Age Adventure

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...syukur...syukur dan terus bersyukur.

KLA dapat CPUV Nuffnang lagi.CPUV Nuffnang RWG-Ice Age Adventure.Ini merupakan CPUV ketiga buat KLA untuk bulan September.Kalau sebelum ini KLA susah juga nak dapat CPUV,tapi ini mungkin KLA mula mengamalkan cara meningkatkan CPUV Nuffnang.

CPUV Nuffnang,Resorts World Genting,Ice Age Adventure,Kasihlestariabadi,Nuffnang


Mulai  1 September,IceAge Adventure muncul di Resorts World Genting sehingga 26 Oktober 2014 dimana Manny, Ellie,Sid,Diego Scrat akan membawa anda sekeluarga mengembara ‘ICE-Traordinary’ termasuk permainan dan hiburan.Anda juga boleh merakam foto sebagai kenangan bersama Ice Age Adventure.

CPUV Nuffnang,Resorts World Genting,Ice Age Adventure,Kasihlestariabadi,Nuffnang

Nak tahu seronok ke tak berkunjung ke Ice Age Adventure,anda boleh baca testimoni penjung yang sudah merasai kesoronokkan itu.Sekarang sudah tiba musim cuti sekolah,sesuai sangat untuk anda membawa anak-anak bercuti di Resorts World Genting sambil menikmati Ice Age Adventure.



ENTRI LAIN TENTANG NUFFNANG :
~ Cara Letak Kod Iklan Nuffnang di Blog
~ Cara Buat Duit Dengan Nuffnang

ANDA PATUT TAHU DAN BACA :
~ Apa syampu yang memberi pemakai hijab tumpuan dan keyakinan diri?
~ Kereta Proton terbaru yang hangat diperkatakan sekarang
~ Hanya perlu tag kawan untuk menangi RM500






Simple Segmen By Ainim Rashihah

Assalamualaikum...

Hari cuti begini, Ainim nak buat simple segmen khas buat pengikut dan juga pembaca blog AinimRashihah.blogspot.com. Segmen ni kita main klik klik je tau.

Syarat segmen pun mudah sesangat.
1 - Buat satu entri dengan tajuk "Simple Segmen By Ainim Rashihah"
2 - Terbuka untuk pengikut dan pembaca blog ini. Kalau belum, sila follow dulu ya.
3 - WAJIB klik setiap link 'This' di bawah ini.
4 - Copy coding yang diberi ini, dan paste ke HTML. Dah siap ikut semua step, Tinggalkan URL            penyertaan di kotak komen dibawah ini ya.

Segmen ni berlangsung sampai hari Ahad, 14 September 2014, jam 8pm je ya. Dah nama pun simple segmen kan. Selamat bersegmen semua.



Saturday, 13 September 2014

CPUV Nuffnang : RMK Autumm/Winter Collections


Asslaamualaikum....

Alhamdulillah...Syukur...Dapat CPUV lagi.KLA dapat CPUV Nuffnang RMK Autumm/Winter Collections.Harap lama lah dia berada di blog KLA.


Mungkin ada yang tak tahu dan nak tahu apa itu RMK.RMK adalah satu jenama kosmetik dari Jepun yang menghasilkan produk kosmetik seperti barangan make up.Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk mereka boleh lihat di SINI . Mereka tengah mengadakan promosi produk terbaru untuk musim luruh dan sejuk.

Para blogger...kalau nampak iklan RMK ini kat blog KLA,rajin-rajin ler klik yer...THANKS

THANKS NUFFNANG


Thursday, 11 September 2014

Apa Itu Ping

Assalamualaikum...


Apa itu Ping

Ping adalah singkatan perkataan Packet Internet Gropher di mana ianya berfungsi memberitahu kepada server-server secara specifik apabila terdapat entri blog diupdate.Pendek kata untuk memberitahu enjin carian bahawa anda baru sahaja meng’update’ entri baru.Dengan ini,entri tersebut akan ter’index’ dengan cepat dan peluang untuk berada muka depan enjin carian adalah besar.


Cara Ping Blog dengan Google Ping

KLA nak tunjuk cara ping blog dengan Google Ping.

Pertama - Sila ke web GooglePing dan isi detail seperti di bawah.


Kedua - Klik check all


Ketiga - Masukkan nombor seperti gambar dan tekan send pings


Keempat - Hasil blog anda berjaya di ' ping'.


Good Luck!!


ANDA PATUT BACA :






CPUV Nuffnang : Sanofi Lactacyd Phase 2

Assalamualaikum...

Rasanya,dah beberapa hari KLA tak post entri.Hanya join giveaway sahaja.Maaflah,KLA kurang sihat sikit,hari ini baru rasa ok sikit.Bertambah ok lagi bila buka Nuffnang tengok ada CPUV baru...Alhamdulillah.

CPUV : Sanofi Lactacyd Phase 2



CPUV Nuffnang,Kasihlestariabadi,lactacyd


Sanofi Lactacyd Phase 2 merupakan produk kebersihan wanita.Antara produk keluaran Lactacyd ialah :

1 ) Lactacyd PH3-5
2) Lactacyd White Intimate
3) Lactacyd Revitalize 
4) Lactacyd Lasting Freshness
5) Lactacyd Nourish
6) Femine Wipes

Kenapa Perlu Memilih Lactacyd:

1- Dirumus secara semulajadi
2- Jenama kebersihan wanita no 1 di dunia dan Malaysia
3- Terbukti secara klinikal
4- Dipercayai dari generasi turun temurun semenjak 30 tahun yang lalu
5- Diuji oleh dermatologi

Anda boleh minta sample untuk mencubanya.

Thanks Nuffnang



Tuesday, 9 September 2014

Awesome Giveaway part 3 by FatinDiana

Giveaway,Kasihlestariabadi,segmen

( Klik banner untuk sama-sama join)

Due Date : 20 September 2014

Segmen 2nd Giveaway & blogwalking by Cikna136

Assalamualaikum....


( Klik Banner Untuk Join)

Tag : 


Jom ramai-ramai kita memeriahkan dunia giveaway.


Sunday, 7 September 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 

Segmen:Saya nak keychain CH

Segmen,Giveaway,Kasihlestariabadi

( Klik banner untuk join)

Due Date : 14 Sept 2014