Sunday, 21 July 2013

Tumis Air Petola Dengan Telur Puyuh


Hi...Meh nak kongsi resepi Tumis Air Petola Dengan Telur Puyuh

Bahan-bahan : 

1 Biji Petola
15 Biji Telur Puyuh
Suu hun
2 Biji Bawang Merah-Ditumbuk
1 Biji Bawang Putih-Ditumbuk
1 Sudu Lada Hitam-Ditumbuk
1 Kiub Pati Ayam Maggie
1 Cili Merah
Garam
Air

Cara-caranya : 

1.Rebus Telur Puyuh dan ketepikan
2. Panaskan minyak,tumis bahan-bahan yang ditumbuk.Tuang air secukupnya untuk dijjadikan kuah beserta kiub ayam.Biarkan mendidih
3. Masukkan petola,telur puyuh,cili merah dan suu hun.
4.Jangan lupa letakkan sedikit garam...Mendidih...
5.Sedia dihidangkan....;)

3 comments: