Hi...Meh nak kongsi resepi Tumis Air Petola Dengan Telur Puyuh
Bahan-bahan :
1 Biji Petola
15 Biji Telur Puyuh
Suu hun
2 Biji Bawang Merah-Ditumbuk
1 Biji Bawang Putih-Ditumbuk
1 Sudu Lada Hitam-Ditumbuk
1 Kiub Pati Ayam Maggie
1 Cili Merah
Garam
Air
Cara-caranya :
1.Rebus Telur Puyuh dan ketepikan
2. Panaskan minyak,tumis bahan-bahan yang ditumbuk.Tuang air secukupnya untuk dijjadikan kuah beserta kiub ayam.Biarkan mendidih
3. Masukkan petola,telur puyuh,cili merah dan suu hun.
4.Jangan lupa letakkan sedikit garam...Mendidih...
5.Sedia dihidangkan....;)
wah.. sedapnya.. :D
ReplyDeleteni resipi baru masak petola...bolih cuba nanti...
ReplyDeleteboleh cuba resepi ni..
ReplyDelete