Jom Follow!!

CeRiTa PaNaS YaNG PaTuT aNDa TaHu

Saturday, 20 September 2014

Liebster Award - 2

Assalamualaikum



Ini merupakan entri kedua yang KLA buat untuk liebster award.Pada  Liebster Award pertama ,KLA sudah menjawab 11 soalan tentang KLA dan untuk yang kedua ini,sekali lagi KLA akan menjawab 11 soalan yang berlainan.

Sebelum itu KLA mahu menyatakan syarat Liebster Award

1) Nyatakan blogger yang telah mencalonkan anda untuk menerima Liebster Award dengan backlink ke blog mereka.
2) Jawab 11 soalan yang ditanya.
3) Calonkan 11 blogger lain.
4) Hasilkan 11 soalan untuk dijawab oleh 11 blogger yang terpilih.
5) Maklumkan rakan blogger bahawa dia menerima LIEBSTER AWARD ini.

Syarat pertama iaitu menyatakan ucapa terima kasih kepada Zack yang telah memilih KLA untuk pilihan liebster award.Thanks a lot.Ini merupakan liebster award kedua yang KLA terima.

Syarat kedua ialah menjawab 11 soalan yang ditanya.

1. Bilakah selalunya korang jenguk ke blog korang?
    - Selepas balik kerja jam 6 petang

2. Benda pertama korang check masa buka blog korang?
    - Berapa komen yang dapat untuk entri terakhir

3. Ceritakan sedikit sebanyak yang anda tahu tentang Borneo(Sabah&Sarawak)
    - Mempunyai tempat-tempat menarik untuk dilawati terutama bahagian pulau..Cantik.

4. Nyatakan blog-blog yang sering korang jenguk. Kenapa?
    - Hasrul Hassan , belajar ilmu blog

5. Tempat korang suka shopping?
     AEON

6. Umur korang?
     Huhuhuuuu...awal 30-an kot

7. Jenis blog yang korang suka baca?
     Yang memberi ilmu dan manfaat

8. Berapa banyak phone korang guna?
    Dua,satu kerja dan satu lagi untuk personal

9. Kenangan paling manis korang?
    Berjaya capai walaupun benda itu tak logik untuk dicapai

10. Harapan korang selama berblog?
      Mampu menjadikan blog sebagai sumber pendapatan utama

11. Pendapat korang tentang aku dan blog aku?
     Simple...boleh di makeup kan lagi

Syarat ketiga ialah mencalonkan 11 blogger lain..

SitiZawiah | Flizzy | Adna |  Ann Azhar | Cik N.A | DayangDeno | SyazDanny | Princess | Norazua | Paliexprezzo | Amelia |

Syarat keempat ialah 11 soalan untuk mereka ini :

1- Perkara pertama yang dibuat bila terjaga daripada tidur?
2- Jenama handphone yang dimiliki?
3- Berapa jam masa yang diluangkan untuk berinternet dalam sehari?
4- Apakah tujuan anda ber blogging?
5- Anda seorang blogger dari negeri mana?
6- Apa yang ada di dalam handbag anda?
7- Drama kesukaan anda?
8- Perkara yang anda tak suka lakukan dalam aktiviti harian?
9- Makanan kegemaran anda?
10- Namakan Sekolah Menengah anda?
11- Bagaimana anda dalam masa 10 tahun lagi?

Ok done semua syarat.Masa untuk publish dan hebohkan kepada blogger-blogger yang terlibat.


SELAMAT BERBLOGGING


6 comments:

  1. Alamak akak di tag lagi. Jemput join kalau rajin.. :)
    http://angguk2.blogspot.com/2014/09/liebster-awards.html

    ReplyDelete
  2. Wah tersenarai jugak virus liebster award ni.. haha nasib baik BBL dah kena 2 hari lepas

    ReplyDelete
  3. pangkat kakak la ni... hihi.. hi kak lestari :)

    ReplyDelete
  4. thanks tag. in sha allah ada masa lapang nanti saya jwb :)

    ReplyDelete
  5. Thanks for tagging :)
    Tgh jawab hihi
    http://mellyareenza.blogspot.com/2014/09/qs-and-as-from-liebster-award.html

    ReplyDelete
  6. saya dah jwb :)

    http://ckecilberbicara.blogspot.com/2014/09/liebster-award-2.html

    ReplyDelete